Maaike Visser

Founder VROUW&PRAKTIJK, verpleegkundige & gezondheidsexpert

Gespecialiseerd in vrouwelijke hormonen en cyclusgerelateerde klachten

Hoi, ik ben Maaike.

Ik help jou je beter, energieker en vrolijker te voelen door jou te leren luisteren naar je lichaam.

Want weten hoe je lichaam werkt en hierop inspelen in plaats van te vechten tegen vage klachten, is de sleutel tot meer kwaliteit van leven. Klachten waar je misschien al jaren mee worstelt, omdat je niet wist dat je er iets aan kunt doen. Moodswings, migraine, een laag libido, zwangerschapsproblemen, overgangsklachten, onregelmatige menstruatie; ze hangen allemaal samen met je hormoonhuishouding.

Die hormoonhuishouding kun je voor een belangrijk deel zelf sturen. Door je voeding en je leefstijl aan te passen en tekorten in je lijf aan te vullen.

Waarom ik dit inmiddels wél weet?

Ik heb het aan den lijve ondervonden.

Ik heb het aan den lijve ondervonden

In maart 2009 kreeg ik de diagnose axiale spondyloartritis. Ik liep al een jaar rond met vage maar ernstige pijnklachten. Volgens de arts moest ik ermee leren leven. Dat heb ik tot 2015 volgehouden. Toen kon ik niet anders dan mijn baan als verpleegkundige inruilen voor een fysiek minder belastende baan als verpleegkundedocent.

Toen mijn man en ik besloten voor een kindje te willen gaan, brak een moeizame periode aan. Pas toen ik mijn leefstijl drastisch veranderde, tekorten ging aanvullen en stress verminderde, kwam de positieve zwangerschapstest.

Ik begon een patroon te zien in mijn (pijn)klachten en ontdekte dat mijn cyclus daar een grote rol in speelde. Ik vond dat de reguliere zorg te weinig aandacht besteedde aan leefstijl en hormoonhuishouding.

Ineens wist ik het: ik moest dat zelf gaan doen. En vanaf dat moment ging ik op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe combineer je reguliere zorg met leefstijlgeneeskunde?

Na diverse opleidingen en ervaringen kan ik zeggen dat ik het antwoord heb gevonden. En nu kan ik jóu leren wat je lichaam nodig heeft om je in balans te houden. Zodat hormonale klachten verdwijnen, je beter in je vel zit, rust ervaart in je hoofd en daardoor nieuwe energie krijgt.

Wil jij ook naar je lichaam leren luisteren? Ik help je graag stap voor stap.

Liefs,

Maaike

Maaike 
in de media

Groot De Fryske Marren
Juli 2022

Lemster Nijs
Mei 2022